Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iunie, 2008

NUmai COCA COLA

In plina vara orice om simte nevoia sa intre intr-un local public sa serveasca ceva mancare sau o prajitura. pentru ca meniul sa fie complet ai dori sa bei un suc sau o apa minerala. In foarte multe magazine nu gasesti nimic in afara de coca-cola. Concurenta neloiala pe are acesta firma o face, satisfacand intr-un fel sau altul patronatul restaurantelor sau al cofetariilor (gurile rele spun ca se da spaga 15-20 mii eur) acestia nu mai ofera alte marci de suc si TE OBLIGA sa bei vrand-nevrand bautura larg mediatizata (singura care o gesesti in local). Personal nu imi place coca datorita gustului de chimicale profund si sunt dejamagit ca nu gasesti un PEPSI sau chiar un FRUTTI FRESH. Cred ca oferta ar trebui sa satisfaca toate gusturile nu numai a celor care servesc coca. Consiliul Concurentei ar trebui sa se sesizeze asa cum s-a intimplat cu cativa ani in urma in Italia si Anglia. Cu toate acestea am observat in market-uri si statii de carburanti ca lumea cumpara altceva decat coca.

Traiasca Politica Agricola a administratiei

Asa cum apreciam la un moment dat, nu inteleg de ce sau mai bine zis ce motiveaza administratorii municipiului Cluj Napoca sa nu creeze posibilitatea taranilor de a vinde legumele cultivate prin eforturi proprii pe piata agroalimentara din municipiu. Ruxandra Hurezean de la HotNews.ro, prezinta un articol frumos si bine scris despre drama taranilor din CLUJ. Sa traiasca mafiotii din Primarie si marfurile din Grecia, Turcia si Spania pe care acestia ne obliga sa le cumparam zilnic. Dezinteresul se observa si din faptul ca CL Cluj Napoca nu a dorit sa fie parte asociata la piata de GROS de la Apahida. Oare de ce?

Radio Antena Satelor Romania

Intimplator am deschis radio din masina si am acordat lungimea de unda pe anticul program 1 de pe unde lungi, LM 153 KHz. Am prins un post de radio al carei realizatori si reporteri trebuie felicitati. Este un radio interactiv cu populatia din mediul rural cum nu am crezut ca exista. De fapt este un prieten al populatiei de la sate. Fiecare isi spune povestea si dedica, virtual melodii, populare in general, prietenilor, familiei si celor apropiati. Muzica este din fonoteca de aur si sunt piese de exceptie cu mari interpreti. Cred ca multe posturi de radio ar trebui sa urmeze exemplu.

Ziua si Noaptea - drumuri romanesti

Am plecat din Bucuresti la ora 17.00 (parcarea de la Parlament - Izvor) cu gandul ca cei 320 km pana la Alba Iulia ce ii voi parcurge in aproximativ 5-6 ore nu sunt o problema (masina buna zic eu BMW320). Gandul meu nu a luat in calcul ca sunt in Romania. O tara care nu mai este de mult guvernata, iar haosul bataia de joc la adresa cetatenilor sunt politici economice post electorale (4 ani). Asa cum CFR editeaza un Mers al Trenurilor, 0 sa deteliez si eu mersul meu: Iesirea din Bucuresti si intrarea la autostrada Bucuresti -Pitesti a fost dupa o ora (ora 18). Deci 11km parcursi in 60 minute (find vorba de capitala nu comentam, acum s-a schimbat primarul si poate ca e un timp rezonabil, o sa vedem peste 4 ani cum stam. Bucuria prelungirii autostrazi in jurul Municipiului Pitesti (evitam aglomeratia din centru in tranzit care era cam 40 min.) a fost o himera pentru ca iesirea din autostrada a creata o coloana si un timp de asteptare de 90 minute. Pana aici (60 min + 60 min. mers + 90 mi

Traseul celor Trei Fortificatii

In fiecare simbata , in cetatea medievala din Municipiul Alba Iulia, se face un spectacol din schimbarea garzii. S-a repus in circuitul turistic un bastion al cetatii denumit traseul celor "Trei fortificatii " . Figurantii pentru membrii garzii sunt fosti militari, ofiteri superiori, care sunt obisnuiti cu defilarea, armele si tunul. La ora 12.00 se trage si cu tunul (binenteles ca acestea sunt nou fabricate cu elemente tehnice de atunci) Una dintre atractiile “Traseului celor Trei Fortificatii” este platforma de artilerie, pe care sunt dispuse trei tunuri de epoca, functionale. Acestea pot fi vazute executand o salva de onor in cinstea drapelului municipiului Alba Iulia, arborat pe zidul Cetatii “Alba Carolina”, in fiecare sambata, la ora 12:00. Salva este executata de Garda Traseului celor Trei Fortificatii, dupa defilare, folosind tehnica inceputului de secol XVIII. Defilarea Garzii, in uniforme din perioada respectiva, incepe la ora 11:00, din Tabara Militara.

Cele mai vechi inscrisuri din LUME - Tablitele Tartaria

Credea cineva ca istoria comunicarii scrise isi are originea la TARTARIA, judetul ALBA (DN 7, Sebes 16km - Deva 47km). Trecatorii (automobilisti, turisti, s.a.) trec fara sa observe monumentul din imagine. Acest monument marcheaza zona unde s-a descoperit "PRIMUL MESAJ SCRIS DIN ISTORIA OMENIRII". In fapt, " În Transilvania , în localitatea Tărtăria din judeţul Alba , între Alba Iulia şi Orăştie (făcând parte din cultura Turda asemănătoare culturii Vinca ), cercetătorul clujean Nicolae Vlassa a descoperit, în 1961, trei tăbliţe de lut, dintre care două sunt acoperite cu reprezentări stilizate de animale, copaci şi diferite obiecte. Cea de-a treia, de formă discoidală, cuprinde patru grupuri de semne, despărţite prin linii. Observând similitudini între tăbliţele găsite la Tărtăria şi scrierile de pe tăbliţele sumeriene de la Uruk şi Djemdet Nasr , cele din urmă datând de la sfârşitul mileniului IV şi începutul mileniului III î. Hr., specialiştii români au luat în