Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din aprilie, 2008

Lumina din lumina

Lumina luata de credinciosi in noaptea trecuta a transformat intunericul in lumina! Ca un obicei exersat in timp am participat la slujba dedicata Invierii Domnului Isus Hristos, la ABRUD, locul un de am copilarit, la bunici. De ce ABRUD? Din mai multe motive: Obiceiuri care nu se regasesc in alte parti (cu atat mai putin la oras). In noaptea Invierii de pe dealurile din apropierea bisericii tinerii duc mai departe obiceiul "puscatului" cu treasc-ul . Practic, este vorba de o teava de otel obturata la baza cu un cep de lemn si un orificiu in teava la 20 cm de la capatul obturat. In acesta teava fixata la 60 grade fata de orizont pe un stativ se introduce carbid si se adauga cateva picaturi de apa. Gazele explodeaza cand la baza tevii in dreptul orificiului se pune o sursa de foc (chibrit, torta, etc.). Cred ca prin acest obicei pornit in negura timpului, oameni de fapt aduceau vremea buna. Undele de soc provocate de explozii multiplicate de ecou imprastiau acu

Invierea Domnului ori Pastele

Sarbatoarea Invierii Domnului Isus Hristos sa aduca tuturor numai Voie Buna, Sanatate si Impliniri. . Lumina de la miezul noptii sa aduca in casele tuturor, intelegere si tihna familiala. Este interesant cum romanii nu mai uziteaza sensul real si adevarat al acestei sarbatori (Invierea Domnului) si folosesc o denumire folosita de evrei inca dinante de evenimentul Invierii lui Isus, adica Pastele. Se pare ca toata lumea se saluta in aceste zile cu "paste fericit" ... Cata fericire o fi intr-o sarbatoare marcata de suferinta rastignirii pe cruce?

Turismul RO in Dimbovita anului 2008

Nici nu sti cum sa etichetezi nesimtirea autoritatilor din judetul Dambovita. Recent am traversat judetul si am avut surpriza sa constat ca drumurile din cel de al doilea razboi mondial erau conservate la capitolul gropi. Turismul dimbovitean ma costat doua jante + doua cauciucuri si unsistem directie la autoturism = 10000 lei.

Sinaia - Perla Turismului Romanesc intre gunoaie si caini vagabonzi

Prezent la o convocare profesionala organizata la SINAIA, am colindat putin pe strazi. De la un statut de statiune montana de prima clasa au ramas numai articolele din ziare si amintirile celor care au trecut in concediu pe aici. am gasit un oras inundat de gunoaie si populat cu multi caini vagabonzi. In drum spre celebrul castel PELES mi-a fost dat sa vad vreo 15 ciini vagabonzi, gunoaie care nu au mai fost ridicate de aproximativ 2-3 saptamani si drumuri sparte. La capitolul drumuri e dezastru. Probabil ca sunt proiecte in derulare, doar este campanie electorala, dar sunt multe strazi pe care santierele nu iti permit sa ai acces. Am vazut si un lucru bun, locurile de parcare. Oriunde opresti, apare cate un individ angajat al unui SRL ce administreaza locurile de parcare si iti cere 3 lei pentru o ora de stationare sau 8 lei pentru o zi hoteliera. Buget: Stai in perla Turismului Montan romanesc aproximativ zece zile, platesti 80 lei pentru parcare, urci la cota 2000

Curatenia de PASTI in cimitirul din Cluj

In zelul de a curata si cimitirul cu ocazia sarbatorilor de Pasti, edili din Cluj au incarcat si coroanele depuse pe mormite cu putin timp in urma. Practic in 10 aprilie 2008, remorca din imagine transporta pe Calea Motilor din Cluj Napoca coroanele depuse pe morminte. Oare pana nu se fac cel putin sase saptamani de la inmormantare poate cineva sa umble fara acceptul rudelor la aceste simboluri? Asta nu inseamna profanare de mormite? Diferenta este de autor. Acum nu sunt autorii necunoscuti, ci chiar oamenii primariei Cluj care se pregatesc de alegeri.